Heb je een vraag?   Mail ons: midwinterfestival010@gmail.com                                        

Artist in residence

10:00 Start
Botanische Tuin Locatie
Vladimir Radujkov Uitvoerder
Artist in residence Werk van Vladimir Radujkov
dec 11, 2021

Het plan en wat ik wil bereiken tijdens de eenjarige residentie is om twaalf nieuwe schilderijen te maken geïnspireerd op de tuin en vertaald naar mijn persoonlijke beeldtaal. Mijn maandelijkse bezoeken aan de tuin zullen resulteren in een serie foto's waarmee ik een moodboard kan maken met kleurstalen en texturen.
Deze moodboards zullen de basis zijn voor elk schilderij en een integraal onderdeel van de tentoonstelling die we plannen nadat de woning is voltooid en voorbij. Inspiratie zal liggen in maandelijkse veranderingen in plantengroei, vervaging, kleurveranderingen, lichtveranderingen en algehele uitstraling van de tuin.
Het resultaat van maandelijkse bezoeken is een uniforme en samenhangende collectie van twaalf schilderijen die elke maand in de tuin vertegenwoordigen. Alle schilderijen hebben uniforme afmetingen 100x100cm, bereikt in een techniek acryl op canvas. Vier van de schilderijen (één voor elk seizoen) zouden tijdens de vernissage van de expositie in de tuin worden gepresenteerd. De Botanische Turn mag deze vier schilderijen houden om mijn waardering voor hun gastvrijheid te tonen. De overige acht schilderijen worden gepresenteerd tijdens een solotentoonstelling in Chrysalid Gallery.

Locatie:

Gerelateerd

Laat een reactie achter

Over

Tijdens het Midwinterfestival Kralingen-Crooswijk, dat feestelijk wordt geopend op 11 december, brengen we de bewoners van dit gebied licht, vrolijkheid en vooral ontmoeting. Het festival vindt plaats op verschillende locaties, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van een zeer gevarieerd programma en elkaar kunnen ontmoeten. Het festival is verlengd tot eind maart 2022.

VOLG ONS OP

Top